מיתוסים

תמונה של שתי נערות הקוראות ספר. התמונה ממחישה את המיתוסים הרבים הקיימים סביב המחזור החודשי.
אומרים כל מיני דברים על הווסת, אך לא כולם נכונים! הנה כמה דברים שאולי שמעת – בדקי האם הם נכונים או לא.

"אם אני הולכת לבריכה עם טמפון, עלולות להיות דליפות במים" לא נכון!
את לא צריכה לדאוג מדליפות, כיוון שהזרימה נספגת כשהיא עדיין בתוך הנרתיק. פשוט החדירי טמפון חדש לפני שאת מתחילה לשחות, והחליפי אותו מייד לאחר מכן.

"אם אני מתאמצת במהלך פעילות ספורט, הטמפון עלול להעלם" לא נכון!
את יכולה לעסוק בכל פעילות ספורטיבית כשאת משתמשת בטמפון – הוא מתרחב בעדינות ונשאר במקום, אפילו כשאת רצה או קופצת אל הכדור.

"אני יכולה לעשות ספורט בזמן הווסת" נכון!
כשאת משתמשת בטמפון המתאים לזרימה שלך, את יכולה לעשות ספורט בכל יום בחודש! הטמפון חבוי בפנים ונשאר במקומו והוא לא ידלוף אפילו במהלך פעילות גופנית. פשוט הקפידי להחליף אותו באופן קבוע, כאשר הוא הגיע לקיבולת המקסימלית או לפני שעברו 8 שעות. הקפידי תמיד לבחור בטמפון עם רמת הספיגה הנמוכה ביותר המתאימה לזרימת הווסת שלך. ספורט גם מצוין כדי להישאר משוחררת, והוא עשוי לעזור למנוע התכווצויות.

"בחורה מתחת לגיל 12 לא יכולה להשתמש בטמפונים" לא נכון!
ברגע שתתחילי לקבל ווסת, את יכולה להשתמש בטמפונים. טמפון ®o.b.® ProComfort עם מעטפת מגע משי ®SilkTouch הייחודית, אידאלי להחדרה קלה מהיום הראשון של הווסת, תוך כדי שהוא מספק לך הגנה אמינה. 

"גם בתולה יכולה להשתמש בטמפון" נכון!
עקב שינויים הורמונליים, לפני הווסת הראשונה קרום הבתולים (שנמצא בחלק הקדמי התחתון של פתח הנרתיק) הופך לשכבת עור רכה וגמישה. משמעות הדבר היא שבדרך כלל ניתן להשתמש בטמפונים בגדלים קטנים יותר, כמו ®o.b.® ProComfort מיני, אפילו אם את בתולה. טמפוני ®o.b.® ProComfort מיני הם קלים במיוחד להחדרה.

"אני עלולה לאבד את החוט ולא אצליח להוציא את הטמפון" לא נכון!
טמפונים בנויים כך שהחוט תמיד נראה מחוץ לגוף ואין כל סיבה לכך שהוא ייעלם בפנים. טמפוני ®o.b. עומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר, והם פותחו כך שהחוט מעוגן היטב בתוך הטמפון. בכל שלב של תהליך הייצור, אנו עוקבים אחר הטמפונים כדי להבטיח את האיכות הגבוהה ביותר. כדי להשתכנע בעצמך שהחוט מחובר לטמפון באופן בטוח, פשוט משכי חזק בחוט לפני החדרת הטמפון! תראי כמה חזק החוט מחובר לטמפון!

"הטמפון עלול להיתקע או להעלם בתוכי" לא נכון!
טמפון יושב במרחב שעבורו הוא מיועד ואין לו ממש לאן ללכת משם! הטמפון לא יכול להחליק אל הרחם. הפתח בין הרחם לנרתיק קטן מכדי לאפשר לטמפון לעבור דרכו. טמפונים לא נתקעים – אם את מרגישה כאילו הטמפון לא זז כשאת מושכת בחוט, קרוב לוודאי שמשמעות הדבר היא שעדיין לא הגיע הזמן להחלפת הטמפון או שאת מכווצת מדי וצריכה להשתחרר. 

"אפשר להחדיר את הטמפון עמוק מדי, כך שלא אוכל למצוא אותו יותר" לא נכון!
יש שתי סיבות לכך שזה לא יכול לקרות. ראשית, בגלל אורכו של חוט הטמפון את יכולה לראות את החוט לאחר החדרת הטמפון. שנית, וזו הסיבה החשובה ביותר, הטמפון לא יכול להחליק אל הרחם – הפתח קטן מדי. תוכלי לראות זאת בבירור בסרטון "איך להחדיר טמפון".

"עליי להחליף טמפון לפחות אחת ל-4 שעות, אחרת אני עלולה להיפגע" לא נכון!
ניתן להשתמש בטמפון במשך של עד 8 שעות. זה תלוי בזרימה שלך. בדרך כלל צריך להחליף את הטמפון אחת ל-3-6 שעות בימים הראשונים, בהם הדימום כבד יותר. בימים קלים יותר, לקראת סוף הווסת שלך, בדרך כלל תוכלי להשתמש בטמפון עם רמת ספיגה נמוכה יותר ולהחליף אותו אחת ל-6-8 שעות. הקפידי תמיד לבחור בטמפון עם רמת הספיגה הנמוכה ביותר המתאימה לזרימה שלך. אין שום בעיה להשתמש בטמפון גם בלילה.  

"אפשר להשתמש בטמפון בלילה" נכון!
אין בעיה עם שימוש בטמפון בלילה! רק הקפידי להחליף את הטמפון לפני שאת הולכת לישון ומיד לאחר שאת קמה בבוקר. הקפידי תמיד להשתמש בטמפון עם רמת הספיגה הנמוכה ביותר המתאימה לזרימה שלך.

"אין להשתמש בטמפון בכל יום של הווסת, כדי לתת לגוף לנוח" לא נכון!
טמפונים עובדים בהרמוניה עם גופך, כך שאין כל סיבה לכך שלא תוכלי להשתמש בהם מתחילת הווסת שלך ועד סופה. מה שחשוב הוא להשתמש תמיד ברמת הספיגה הנמוכה ביותר המתאימה לזרימה שלך, ולהחליף את הטמפון כשהוא הגיע לקיבולת המקסימלית שלו, או לפני שחלפו כ- 8 שעות.

"אני יכולה להתנסות בהחדרת טמפון לפני הווסת הראשונה שלי" לא נכון!
עליך לחכות לתחילת המחזור שלך כדי להשתמש בטמפונים. משתי סיבות: הסיבה הראשונה היא שקרום הבתולים (שנמצא בחלק הקדמי התחתון של פתח הנרתיק) עשוי לא להיות מוכן לכך - הוא נהיה רך וגמיש (עקב הורמונים) זמן קצר לפני תחילת המחזור שלך. שנית, זרימת הווסת מאפשרת החדרה והוצאה קלה של טמפונים וגם התרחבות שלהם בתוך הגוף. לפני זה קרוב לוודאי שהנרתיק יהיה יבש מדי ולא יהיה נוח להחדיר טמפון. 

"נערות בשנות העשרה לא צריכות להשתמש בטמפונים, כי הגוף שלהן לא מוכן לכך" לא נכון!
ברגע שתקבלי ווסת, הגוף שלך יהיה מוכן לשימוש בטמפונים. בהתחלה מוטב לנסות טמפונים ברמות ספיגה נמוכות, כמו ®o.b.® ProComfort מיני או נורמל. טמפונים ®o.b.® ProComfort מיני הם קלים במיוחד להחדרה.

"טמפונים חוסמים את זרימת הדם" לא נכון!
טמפונים לא חוסמים את זרימת הדם הטבעית. הם רק סופגים את הנוזל ומובילים אותו אל הליבה שלהם, עד שהטמפון רווי לגמרי. לאחר מכן טמפון מלא מאפשר לנוזל לזרום דרכו או סביבו.

"עליי להחליף את הטמפון בכל פעם כשאני הולכת לשירותים" לא נכון!
את לא צריכה להחליף את הטמפון כשאת הולכת לשירותים, שכן הנרתיק, השופכה והמעיים הם איברים נפרדים, לכל אחד מהם פתח משלו. רק כמות הזרימה קובעת באיזו תדירות עליך להחליף את הטמפון. משכי בחוט בעדינות כדי לבדוק האם עליך להחליף אותו. אם הטמפון זז בקלות, הרי הוא רווי מספיק והגיע הזמן להחליף אותו. אם לא, השאירי אותו במקום ובדקי קצת יותר מאוחר (לא יותר מ-8 שעות). 

"הטמפון קטן מדי בשביל לספק לי הגנה ראויה" לא נכון!
הטמפונים אולי קטנים, אך הם עשויים מסיבים בעלי כושר ספיגה גבוה. אלה מובילים את הנוזל אל הליבה של הטמפון ומחזיקים אותו שם, עד שצריך להחליף את הטמפון. את רק צריכה למצוא את רמת הספיגה המתאימה לך, כאשר זו עשויה להשתנות בין תחילת הווסת לסופה. הקפידי תמיד להשתמש בטמפון עם רמת הספיגה הנמוכה ביותר המתאימה לזרימת הווסת שלך. כשאת מתחילה להשתמש בטמפונים, נסי תחילה את ®o.b.® ProComfort מיני – הם הקלים ביותר להחדרה. אם הדימום אצלך נהיה כבד יותר, נסי את ®o.b.® ProComfort נורמל להגנה נוחה.

"בתור נערה, עליי להשתמש רק ברמת הספיגה הנמוכה ביותר שקיימת" לא נכון!
בהחלט הכי טוב להתחיל עם הגודל הקטן ביותר – ®o.b.® ProComfort מיני – כי אלה הם הקלים ביותר להחדרה ולהוצאה כשאת משתמשת בטמפונים בפעם ראשונה, אך בחירת סוג הטמפונים תלויה בזרימה שלך. בימים הראשונים של הווסת הדימום בדרך כלל כבד יותר, כך שאת זקוקה לטמפון שגורם לך להרגיש בטוחה ויבשה. נסי את ®o.b.® ProComfort נורמל להגנה נוחה. אנו ממליצים להשתמש תמיד בטמפון עם רמת הספיגה המינימלית הנדרשת לזרימת הווסת שלך, כאשר זו מסומנת על-ידי מספר הטיפות על האריזה.

"כשאני משתמשת בטמפון, אני לא אמורה להרגיש אותו" נכון!
כשטמפון הוחדר נכון, את לא אמורה להרגיש אותו כלל. אם את מרגישה אותו כשאת מתיישבת או מתכופפת, אזי לא החדרת אותו מספיק עמוק. צפי בסרטון שלנו כדי לבדוק אם החדרת אותו נכון.